home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Schaffen

Bekijk hier de projecten uit de stemfase voor Schaffen

11
5

Deze projecten Schaffen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Een schrijf- en leesplek

Soms willen mensen lezen of schrijven en heerst er thuis te veel afleiding. Een mooie plek, een bijhuis of afdeling van de bibliotheek in Schaffen, waar je boeken kan ophalen of indienen, of waar je je eigen boeken kan lezen. Ook voor 55-plussers zijn er weinig initiatieven. Voor jeugd, senioren, jongen gezinnen is het aanbod groot. 55-plussers zijn geen jeugd meer, maar zeker ook niet senior.

Karin V.
0 0
lees meer
Zonnepanelen op dak ontmoetingscentrum Scafnis (met batterij en laadpalen)
Zonnepanelen installatie op het dak van ontmoetingscentrum Scafnis. Optioneel met bijkomend een batterijsysteem en laadpalen op de parking. De besparing op energie kan hergeinvesteerd worden in uitbreiding van het aantal zonnepanelen in de loop der jaren zodat op termijn het hele dak vol ligt.
Chris W.
1 0
lees meer
Ping Pong in het groen (pingpongtafels in de publieke ruimte)
Door het plaatsen van enkele betonnen pingpongtafels in de openbare ruimte creëren we ontmoetingsplekken voor jongeren (en ouderen). Dergelijke ontmoetingsplekken versterken het sociale weefsel en zorgen voor verbinding. Concreet zouden er 3 pingpongtafels geplaatst kunnen worden in Schaffen op het Oosterlindeveld en 2 pingpongtafels in Vleugt aan de sportzaal. Door deze tafels op het openbaar domein te plaatsen zijn deze steeds vrij bereikbaar en zouden ook de nabij gelegen scholen en jeugdbewegingen hiervan gebruik kunnen maken. Pingpongtafels in het groen past zowel in volgende thema's: samenleven, sport, groen en gezondheid. Door te kiezen voor betonnen pingpongtafels kiezen we voor producten die bekend staan om hun degelijkheid. Ze zijn 'hufterproof', 'vandalismebestendig' en zeer duurzaam. Vele scholen, campings, openbare domeinen hebben dergelijke betonnen pingpoongtafels reeds staan.
Rombout V.
0 0
lees meer
Ontmoetings- en speelveldje voor jong en oud!
Aan de Kalverbergstraat te Schaffen ligt een veldje dat eigendom is van de stad en dat ideaal gebruikt zou kunnen worden om de samenhang van de buurt nog te vergroten. Een leuke speeltuin en een wilgenhut voor de kleinsten, gezellige bankjes die uitnodigen tot een babbel met buurtbewoners, een multi-inzetbare petanque-baan (kubben kan immers ook!) voor de volwassenen en enkele bomen die voor wat extra groen én schaduw zorgen in de zomer, maken het plaatje compleet voor ons compleet!
Annelies H.
0 0
lees meer
BMX-parcours/bloemenweide op Oosterlindenveld
Fietsen (en bmx-en) is de voorbije jaren heel erg populair geworden. In Diest is momenteel nergens een BMX-parcours voorzien, daarom het voorstel om zulk laagdrempelig parcours aan te leggen op het Oosterlindenveld in Schaffen. Zo'n parcours zou uiteraard heel veel fun betekenen voor (ook jonge) kinderen en maakt hen tegelijk behendiger met de fiets (wat ook past binnen het beleid in Diest waar alsmaar meer wordt ingezet op de fiets). Bovendien kan het kinderen (en hun ouders) ook aanzetten om sneller de fiets te nemen richting school en activiteiten op of in de buurt van Oosterlindenveld, ... om vooraf of nadien nog even te kunnen gaan crossen op het BMX-parcours aldaar (en dat komt dan weer de verkeersmobiliteit ten goede). Het BMX-parcours zou bovendien perfect door een bloemenweide kunnen slingeren, zodat met die bloemenweide ook ingezet kan worden op instandhouding van ecosystemen, een bijenhotel kan geïntegreerd worden en het onderhoud minimaal zou zijn...
Lise V.
0 0
lees meer
Speelpein met toestellen en picknick mogelijkheden Oosterlindenveld
Met 2 scholen in de buurt, de chirolokalen en veel jonge gezinnen met kinderen is een mooi aangelegd speelplein op het Oosterlindenveld een meerwaarde voor de buurt. Diverse speeltuigen zorgen voor vertier voor kinderen, terwijl de ouders rustig kunnen genieten op banken en picknick tafels. Uiteraard houden we ook rekening met de minder valide personen door aangepaste tafels te voorzien. Het project draagt bij tot meer contacten met dichte en iets verder buren en zorg voor veel plezier en vertier voor de kinderen. Een vrije ligweide maakt het totaalplaatje af. Hier kunnen mensen rustig in het gras zitten, een boek lezen of misschien zelfs studeren.
Wim P.
0 0
lees meer
Rolstoelfiets om met de oudsten in de familie een tourtje te kunnen maken
Veel Diestenaars hebben ouders die niet goed meer te been zijn, of in een rolstoel zitten. Met de rolstoel ben je vaak beperkt tot hetzelfde ommetje rond de woning, met de fiets zou je al een langer tochtje kunnen maken. Deze rolstoelfiets zou dan kunnen uitgeleend worden door Diestenaars. Deze kan bvb. bijgehouden worden in het ontmoetingscentrum Scafnis om daar af te halen op afgesproken tijdstippen.
Kristien D.
1 2
lees meer
Aanleg basket- (of multi-sport)veld op kindermaat in Schaffen (Oosterlindeveld)
Om de sport- en recreatiezone aan het Oosterlindeveld wat meer in te kleuren, zou ik een basket/multi-sport veld willen aanleggen. Dit voor onze lokale jeugd (de 2 scholen in de buurt, de chiro, andere kinderen uit de regio..). Het veld zou op kindermaat gemaakt worden, dus met basketringen die lager kunnen, geluidsarm materiaal, veilige ondergrond en een kindvriendelijke uitstraling.
Gunter V.
0 0
lees meer
Meet and greet @vleugt
Ontmoetingsplekje voor jong en oud met verschillende mogelijkheden: StartPLAATS voor wandelingen StopPLAATS voor fietser SpeelPLAATS voor kinderen OntmoetingsPLAATS voor iedereen Een PLAATS aangekleed met picknicktafels, speeltuigen met natuurelementen, overdekking/overkapping, fietsparking, ... Gelegen midden in het groen, met als troef Vallei van de drie beken. Een PLAATS die vandaag ontbreekt op de Vleugt!!!
Locatie: KLJ Vleugt of sporthal Vleugt.
Johan S. van Verenigingen Vleugt
0 3
lees meer
BBQ in het park (+ picknick )
Op reis in Australië kwamen we overal openbare barbecue plaatsen tegen, vaak op elektrische grillplaten die makkelijk schoon te houden zijn. In de buurt waren er dan ook altijd picknick banken, watervoorziening voor de schoonmaak, enkele vuilbakken enz. Als er voor de locatie Oosterlindeveld wordt gekozen, dan heb je een plek waar iedereen bij mooi weer kan genieten. Dit soort barbecues worden gratis ter beschikking gesteld van iedereen die het wil gebruiken, reserveren is niet nodig/mogelijk. Een concrete set van afspraken en instructies kan later uitgewerkt worden naar het voorbeeld van enkele andere steden/gemeenten die dit al doen. Bankjes worden er vaak niet net naast geplaatst om zo het delen ervan te stimuleren. Enkele motiverende posters om de site schoon te houden en eventueel zelfs wat properder achter te laten dan dat ze het gevonden hebben, houdt het plezant voor iedereen. Bijgevoegd ook een foto van hoe het "in the land down under" aangepakt wordt.
Wim D.
0 0
lees meer
Voedselbos
Bos bestaande uit verschillende lagen waar uit ieder laag voedsel kan gewonnen worden. Van een doodgewone appel naar vergeten groenten en fruit
Jeroen G.
0 0
lees meer