Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Schaffen

Aanleg basket- (of multi-sport)veld op kindermaat in Schaffen (Oosterlindeveld)

Beschrijf je project

Om de sport- en recreatiezone aan het Oosterlindeveld wat meer in te kleuren, zou ik een basket/multi-sport veld willen aanleggen. Dit voor onze lokale jeugd (de 2 scholen in de buurt, de chiro, andere kinderen uit de regio..). Het veld zou op kindermaat gemaakt worden, dus met basketringen die lager kunnen, geluidsarm materiaal, veilige ondergrond en een kindvriendelijke uitstraling.

Binnen welk thema past jouw project?

Sport

Wat is de totale kostprijs van je project? En hoe is je budget opgebouwd?

 • Levering & plaatsing van omni sportveld: B 16,3 m x L 25,8 m = 420,55 m²
 • Kleur matten: nog te bepalen ifv gekozen sport
 • Prijs: € 23.257,75 incl BTW (prijzen FLEX court) 
 • Opleg voor vandalisme bestendige inox afboording € 1.701,43 incl BTW (prijzen FLEX court) 
 • 2 in de hoogte regelbare basketbalringen € 10.587,50 incl BTW (prijzen FLEX court) 
 • Totaal: € 35.546,68 incl BTW (prijzen FLEX court) 
Dit omvat de levering & plaatsing van de speelmatten en in de hoogte verstelbare basketbal ringen. 

De funderingsplaat/ondergrond onder de speelmatten is nog niet inbegrepen. De richtprijzen gaan hiervoor naar 80 EUR/m². Hiervoor wordt voorlopig het residu van het beschikbare budget gerekend, waardoor het totaal op 50.000 euro mag worden geschat.

Wie voert het uit? (welk deel door jezelf, welk deel door anderen?)

Het aanleg van zo'n speelveld, met een correcte aandacht naar kindvriendelijkheid zal worden toevertrouwd aan een gespecialiseerde firma. De stad Diest zal het project begeleiden (zeker naar locatie van het veld toe).

Wanneer wordt je project uitgevoerd? (begin- en einddatum)

Aanleg tussen december 2021 en mei 2022.

Hoe wordt je project uitgevoerd? (stappenplan voor uitvoering)

 • stap 0: oriëntatie krijgen van andere voorbeelden in naburige gemeenten
 • stap 1: detail offertes aanvragen bij een aantal gespecialiseerde firma's om een duidelijker beeld te krijgen van de marktprijzen en opties.
 • stap 2: afhankelijk van het verkregen budget, keuze maken in de opties (ex. grootte van het veld, multi-sport of niet, keuze ondergrond, ..). Dit kan via een raadpleging van de Schaffense bevolking (een e-survey via de stad Diest).
 • stap 3: eens de keuze gemaakt is, verschillende firma's aanschrijven om hun beste prijs te verkrijgen (indien nodig zal dit via een publieke aanbesteding moeten)
 • stap 4: selectie van aannemer en detail project planning (evt. verschilllende aannemers nodig indien grondwerken niet inbegrepen zijn)
 • stap 5: opvolging project uitvoering van aannemer
 • stap 6: oplevering en feestelijke opening van het nieuwe sportveld :)

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Diest?

De inwoners van Schaffen en Diest zullen in de toekomst meer en meer kunnen genieten van de sport- en recreatiezone Oosterlindeveld. Naast de lopende initiatieven (Sparta Schaffen o.a.) wil ik met een extra investering zoals dit basketveld de sport- en pleziermogelijkheden in de buurt een boost geven. Het voornaamste doel is voor de kinderen van de Schaffenaars, jeugdbewegingen en scholen in de buurt een fijne en veilige speelomgeving te geven. Met de nodige investeringen in geluidsarm en stevig/vandalisme vrij materiaal zal het ook voor de buurtbewoners een win-win worden.