Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent
Ontmoetings- en speelveldje voor jong en oud!
Aan de Kalverbergstraat te Schaffen ligt een veldje dat eigendom is van de stad en dat ideaal gebruikt zou kunnen worden om de samenhang van de buurt nog te vergroten. Een leuke speeltuin en een wilgenhut voor de kleinsten, gezellige bankjes die uitnodigen tot een babbel met buurtbewoners, een multi-inzetbare petanque-baan (kubben kan immers ook!) voor de volwassenen en enkele bomen die voor wat extra groen én schaduw zorgen in de zomer, maken het plaatje compleet voor ons compleet!
Annelies H.
0 0
lees meer
BMX-parcours/bloemenweide op Oosterlindenveld
Fietsen (en bmx-en) is de voorbije jaren heel erg populair geworden. In Diest is momenteel nergens een BMX-parcours voorzien, daarom het voorstel om zulk laagdrempelig parcours aan te leggen op het Oosterlindenveld in Schaffen. Zo'n parcours zou uiteraard heel veel fun betekenen voor (ook jonge) kinderen en maakt hen tegelijk behendiger met de fiets (wat ook past binnen het beleid in Diest waar alsmaar meer wordt ingezet op de fiets). Bovendien kan het kinderen (en hun ouders) ook aanzetten om sneller de fiets te nemen richting school en activiteiten op of in de buurt van Oosterlindenveld, ... om vooraf of nadien nog even te kunnen gaan crossen op het BMX-parcours aldaar (en dat komt dan weer de verkeersmobiliteit ten goede). Het BMX-parcours zou bovendien perfect door een bloemenweide kunnen slingeren, zodat met die bloemenweide ook ingezet kan worden op instandhouding van ecosystemen, een bijenhotel kan geïntegreerd worden en het onderhoud minimaal zou zijn...
Lise V.
0 0
lees meer
Zonnepanelen op dak ontmoetingscentrum Scafnis (met batterij en laadpalen)
Zonnepanelen installatie op het dak van ontmoetingscentrum Scafnis. Optioneel met bijkomend een batterijsysteem en laadpalen op de parking. De besparing op energie kan hergeinvesteerd worden in uitbreiding van het aantal zonnepanelen in de loop der jaren zodat op termijn het hele dak vol ligt.
Chris W.
1 0
lees meer
Ping Pong in het groen (pingpongtafels in de publieke ruimte)
Door het plaatsen van enkele betonnen pingpongtafels in de openbare ruimte creëren we ontmoetingsplekken voor jongeren (en ouderen). Dergelijke ontmoetingsplekken versterken het sociale weefsel en zorgen voor verbinding. Concreet zouden er 3 pingpongtafels geplaatst kunnen worden in Schaffen op het Oosterlindeveld en 2 pingpongtafels in Vleugt aan de sportzaal. Door deze tafels op het openbaar domein te plaatsen zijn deze steeds vrij bereikbaar en zouden ook de nabij gelegen scholen en jeugdbewegingen hiervan gebruik kunnen maken. Pingpongtafels in het groen past zowel in volgende thema's: samenleven, sport, groen en gezondheid. Door te kiezen voor betonnen pingpongtafels kiezen we voor producten die bekend staan om hun degelijkheid. Ze zijn 'hufterproof', 'vandalismebestendig' en zeer duurzaam. Vele scholen, campings, openbare domeinen hebben dergelijke betonnen pingpoongtafels reeds staan.
Rombout V.
0 0
lees meer
Speelpein met toestellen en picknick mogelijkheden Oosterlindenveld
Met 2 scholen in de buurt, de chirolokalen en veel jonge gezinnen met kinderen is een mooi aangelegd speelplein op het Oosterlindenveld een meerwaarde voor de buurt. Diverse speeltuigen zorgen voor vertier voor kinderen, terwijl de ouders rustig kunnen genieten op banken en picknick tafels. Uiteraard houden we ook rekening met de minder valide personen door aangepaste tafels te voorzien. Het project draagt bij tot meer contacten met dichte en iets verder buren en zorg voor veel plezier en vertier voor de kinderen. Een vrije ligweide maakt het totaalplaatje af. Hier kunnen mensen rustig in het gras zitten, een boek lezen of misschien zelfs studeren.
Wim P.
0 0
lees meer
Rolstoelfiets om met de oudsten in de familie een tourtje te kunnen maken
Veel Diestenaars hebben ouders die niet goed meer te been zijn, of in een rolstoel zitten. Met de rolstoel ben je vaak beperkt tot hetzelfde ommetje rond de woning, met de fiets zou je al een langer tochtje kunnen maken. Deze rolstoelfiets zou dan kunnen uitgeleend worden door Diestenaars. Deze kan bvb. bijgehouden worden in het ontmoetingscentrum Scafnis om daar af te halen op afgesproken tijdstippen.
Kristien D.
1 2
lees meer
Ontdek ze allemaal

Heb je een goed idee voor Webbekom en Deurne? Kom dan naar het fysiek start even!

21-02-2022

Kom dan naar ons startevenement! De startevenement van Deurne zal doorgaan op vrijdag 11 maart, om 20 uur in OC SOK Deurne.  De startevenement van Webbekom zal doorgaan op maandag 14 maart, om 20 uur in OC De Schuur Webbekom https://www.google.be/maps/place/De+Sok,+3290+Diest/@51.0399818,5.095177,591m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c1384ce3b4e255:0x965f784749061d72!8m2!3d51.0399522!4d5.0970226 Uw aanwezigheid maakt ons blij!

Bedankt voor jullie stemmen!

10-11-2021

Dank voor jullie massale stemmen! Maar liefst 2.026 inwoners van Diest, lieten graag weten welk project zij verkozen! Zij brachten samen 2.993 stemmen uit, verdeeld over 11 projecten:  Speeltuin Oosterlindeveld: 1.007 Meet & greet Vleugt: 833 Voedselbos: 210 BMX parcours: 179 Sportveld Oosterlindeveld: 166 Speeltuin Kalverbergstraat: 155 Ping Pong outdoor: 143 Rolstoelfiets: 103 BBQ in het park: 83 Zonnepalenelen op Scafnis: 60 Lees- en schrijfplek: 54 Totaal aantal stemmen: 2.993 De speeltuin Oosterlindeveld, wordt daardoor beloond met zijn vraagbedrag, nl. 35.000 euro.  Meet & greet Vleugt koos ervoor om zijn project te reduceren tot het restbedrag, en krijgt daardoor 15.000 euro.  Op naar het buurtbudget voor Deurne en Webbekom in voorjaar 2022!

Meer nieuws & activiteiten

Stemmen

Stemmen gaat heel makkelijk. Meld je aan, en kies je 3 favoriete projecten!

Stemmen maar!

Buurtbudget Schaffen - #diestdurft

Doe mee met het buurtbudget! Bezoek één van onze events tijdens de verschillende rondes, dien je idee in of neem contact op.