Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Diest-centrum

Dien hier je idee in voor Diest-centrum!

12
0

Deze ideeën Diest-centrum werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Diest-centrum

Groen in de Schuttershofstraat
We zouden graag een groen straatje maken van onze gezellige Schuttershofstraat. Dit door tussen de trapjes aan de huizen bloembakken te zetten die we kunnen beplanten met mooie planten. Dat is ecologisch belangrijk maar zal ook zorgen voor een mooi uitzicht van op de Kaai en het straatje nog gezelliger maken.
Miche T.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Groen in de Koning Albertstraat

Groene aanplanting ( enkele bomen in bakken evt gecombineerd met zitbank) in de Koning Albertstraat

Luc P
0 0
lees meer

Diest-centrum

Een beweegbank in de wijk van Poels

Er zijn in de stad al enkele beweegbanken geplaatst. Dit is een zeer mooi initiatief. Graag zouden wij zo een bank ook zien in de wijk van Poels. Het kan een ontmoetingsplaats zijn alsook een manier om de mensen uit de buurt wat aan te zetten tot beweging.

Sara N
0 0
lees meer

Diest-centrum

Vlinderydille voor Diest
Vlinders zijn onze kanaries in de koolmijn en hebben hard te lijden onder de intensivering van het landgebruik. Er wordt geschat dat hun totale aantallen al teruggelopen zijn met ongeveer 90 procent in Vlaanderen de laatste 100 jaar. Verschillende soorten zijn al lokaal uitgestorven in Vlaanderen en Nederland. Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het moeilijk omdat er nog zo weinig bloemrijke plekken zijn. Dankzij een idylle komt hier verandering in. Het gaat bij een idylle om een wilde bloemenweide, het liefst een flink groot stuk en dus niet om een tuin. Er kan een infobord, wandelpad en zitbank voorzien worden.

In Nederland werden al een vijftig-tal vlinderidylles aangelegd: https://www.vlinderstichting.nl/idylle/ Om de trend van het dalend aantal vlinders te keren, heeft men in Nederland de ambitie om in elke gemeente een vlinderydille aan te leggen.

Om de biodiversiteit te stimuleren, is het perceel liefst zo groot mogelijk, maar in het centrum is de beschikbare oppervlakte beperkt.

Mogelijke locaties voor Diest zijn: 
- De vesten (parkje Jan Eylen tegenover de Prins) 
- Parkje naast vijver Ezelsdijk
Bart P.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Een inclusieve speeltuin in de wijk van Poels

Een inclusieve speeltuin in de wijk van Poels. In de wijk van Poels komt binnenkort een nieuw dagcentrum voor volwassen personen met een mentale beperking. Ook Akabé heeft om de twee weken zijn werking aan de lokalen van de scouts Poolster. Er wonen ook heel wat kinderen in de buurt die graag een speeltuin in hun buurt zouden willen.

Sara N
0 0
lees meer

Diest-centrum

Inleverbox bibliotheek Diest
Dankzij een inleverbox wordt het mogelijk om uitgeleende boeken in te leveren buiten de openingsuren van de bibliotheek.
Annelies H.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Opfrissing toegang Begijnhof via Ezelsdijk
Door de werken aan de grote steunbeer  ontbreekt momenteel het fietsbrugje over de Begijnebeek. Dat zal in de loop van het najaar 2023 normalerwijs heraangelegd zijn volgens de VMM (Vlaamse Milieu Maatschappij). 
Na dit fietsbrugje loopt het toegangspad richting het Begijnhof. Dit ligt er momenteel wat verwaarloosd bij. Het Begijnhof is Unesco werelderfgoed, en het zou een meerwaarde zijn moest de toegangsweg ernaar toe er mooi bijliggen. Daarom stellen we voor deze toegangsweg wat op te frissen.
Willy V.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Street art elektriciteitscabine Omer Van Audenhovelaan
De straatcabine aan de parking van de Omer van Audenhovelaan (Schoenmakersstraat Ezelsdijksite) is helemaal beklad met graffiti. Dit geeft een onverzorgd zicht aan - de vele passanten langs de ring met de auto, fiets of te voet - de bezoekers van de Halve Maan - iedereen die van de parking/ bushalte gebruik maakt - de buurtbewoners Als buurtbewoners vragen wij deze cabine proper te maken en ze te verfraaien in het kader van de Straatcabinekunst", die zo´n sterk merk van Diest is. Het zou ons leven elke dag opfleuren, de immens vele passanten deugd doen en de waarde van Diest eer aandoen. Deze vuile cabine is immers gelegen in een prachtige omgeving waar Diest en zijn bewoners voor de rest trots op kunnen zijn.
Ilse M.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Sint Jacobsplein floreert
Een speeltuintje voor de kids, twee petanquebanen voor de adults en picknick tafels. Het pleintje omringen met een halfhoog houten hekje als buffer met de straat en is een mooiere afwerking dan de huidige paaltjes.
Ruth V.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Petanquebaan met bankjes in de wijk van Poels

Petanque is een spel voor jong en oud. De petanquebanen aan Karteria verdwijnen om plaats te maken voor Padelvelden. Er zijn in de stad te weinig plaatsen waar men nog kan petanque spelen. Vroeger was er een petanqueveld in de wijk van Poels, maar deze ligt helemaal achterin en is vaak overwoekerd. Een Petanqueveld wat centraler gelegen eventueel op de hoek van de Tulpenstraat naast de nieuwe gebouwen van VZW Martine Van Camp zou een mooie ontmoetingsplaats kunnen zijn.

Sara N
0 0
lees meer

Diest-centrum

Opfrissing vijver Ezelsdijksite

Aan het parkje tussen de Ezelsdijksite en het Begijnhof, hebben de bewoners van de aanpalende appartementen (grotendeels ouderen) geen gelegenheid om samen op een bankje een praatje te maken met mekaar. Om de sociale interactie tussen de ouderen en alleenstaanden op de hogere verdiepingen te verbeteren, zou het goed zijn een paar bankjes in het parkje te zetten.

Het brugje over de vijver is al een tijdlang afgespannen, en mag hersteld worden. 

Hat waterniveau van de vijver staat (zeker in droge periodes) zeer laag. Daardoor is ook het slib zichtbaar (bladerafval van de afgelopen jaren). Het slib zou eens geruimd moeten worden. Als we het waterniveau terug op zijn oude niveau krijgen, zal de vijver een veel aangenamer zicht geven.

Marina V
0 0
lees meer

Diest-centrum

Fietsboxen voor inwoners
We wonen in een stadcentrum en niet iedereen heeft een tuin of directe toegang tot zijn tuin, daardoor belanden er veel fietsen op de stoep (denk maar aan de Begijnenstraat, Bruidstraat, Overstraat, ...). Fietsboxen voor de inwoners zouden hier een groot verschil kunnen maken. Hierdoor wordt de stoep weer toegankelijk voor wandelaars. In het bijzonder mensen met een handicap of ouders met een buggy krijgen het dan weer wat makkelijker.
Elies R.
0 0
lees meer