home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Diest-centrum

Een inclusieve speeltuin in de wijk van Poels

Een inclusieve speeltuin in de wijk van Poels. In de wijk van Poels komt binnenkort een nieuw dagcentrum voor volwassen personen met een mentale beperking. Ook Akabé heeft om de twee weken zijn werking aan de lokalen van de scouts Poolster. Er wonen ook heel wat kinderen in de buurt die graag een speeltuin in hun buurt zouden willen.

Sara N
0 0
lees meer

Diest-centrum

Een beweegbank in de wijk van Poels

Er zijn in de stad al enkele beweegbanken geplaatst. Dit is een zeer mooi initiatief. Graag zouden wij zo een bank ook zien in de wijk van Poels. Het kan een ontmoetingsplaats zijn alsook een manier om de mensen uit de buurt wat aan te zetten tot beweging.

Sara N
0 0
lees meer

Kaggevinne

't Spieke en trage weg
Waar wegen elkaar kruisen, ontmoeten Linderakkers, Kaggevrienden en wandelaars elkaar. Een groene vergeten plek, tussen Bredestraat en Kleine Bredestraat, aan de voet van de Galgenberg, langsheen bewegwijzerde wandelroutes, bij dierenopvang Forrest and Friends.                                
Wat? Verloren hoek omtoveren tot gezellig Spieke met heesters, laagstamboom, schuilhut en banken.  Verwaarloosd pad naar de veldkapel, tussen 'Opendeurkeloop' en de varkens, bewandelbaar maken met houtsnippers.                                       Voor wie? Van jeugd tot senioren, natuur-en fotoliefhebbers, rust-en zinzoekers, wandelaars ...
petroesja v. van Linderakkers/Kaggevrienden
1 0
lees meer

Kaggevinne

Vuilnisbak Lindeboomstraat
Tijdens het wandelen zien we spijtig genoeg heel veel hondenpoepzakjes die in de struiken gedumpt worden. Dit is niet oké, maar mensen die een langere wandeling maken vinden het vervelend om deze heel de tijd mee te sleuren. Er is zeer weinig mogelijkheid om ze achter te laten. In de Lindeboomstraat is een zelfgeplaatste vuilniszak waar Jef Aerts voor zorgt en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Ook aan de eik is door de Mooimakers een buis geplaatst. Het moet toch mogelijk zijn om langs de wandelroutes wat vuilnisbakken te voorzien. Er is een vuilnisbak geplaatst op een verbindingswegje van de Galgenbergweg naar het Josée Nicolaerf. Daar is echter amper passage. Daarom is een nieuwe publieke vuilnisbak op de Lindeboomstraat hard nodig!
Ingrid V.
0 0
lees meer

Diest-centrum

Opfrissing vijver Ezelsdijksite

Aan het parkje tussen de Ezelsdijksite en het Begijnhof, hebben de bewoners van de aanpalende appartementen (grotendeels ouderen) geen gelegenheid om samen op een bankje een praatje te maken met mekaar. Om de sociale interactie tussen de ouderen en alleenstaanden op de hogere verdiepingen te verbeteren, zou het goed zijn een paar bankjes in het parkje te zetten.

Het brugje over de vijver is al een tijdlang afgespannen, en mag hersteld worden. 

Hat waterniveau van de vijver staat (zeker in droge periodes) zeer laag. Daardoor is ook het slib zichtbaar (bladerafval van de afgelopen jaren). Het slib zou eens geruimd moeten worden. Als we het waterniveau terug op zijn oude niveau krijgen, zal de vijver een veel aangenamer zicht geven.

Marina V
0 0
lees meer

Diest-centrum

Inleverbox bibliotheek Diest
Dankzij een inleverbox wordt het mogelijk om uitgeleende boeken in te leveren buiten de openingsuren van de bibliotheek.
Annelies H.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal
Meer nieuws & activiteiten

Buurtbudget Diest-centrum - Kaggevinne - #diestdurft

De campagne geeft burgers de kans om op de hoogte te blijven en mee na te denken