home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Buurtbudget Molenstede

ValleiVreugde - Molenstede Belevingsbos

Beschrijf je project

De 'ValleiVreugde: het Molenstede Belevingsbos' is een ambitieus project dat gericht is op het creëren van een harmonieuze en gezellige omgeving die het gemeenschapsgevoel versterkt. Mensen van alle leeftijden kunnen er samenkomen, zich verbinden met de natuur en met elkaar. Het Speelbos achter de school van Molenstede (De Buitenkans) is vooral op kinderen en jongeren gericht. In dit project willen we de bestaande infrastructuur verbeteren en uitbreiden met faciliteiten voor ouders, senioren én jongeren. We willen het speelbos uitbreiden met BBQ's, picknicktafels, schapenweide, zitbanken, voetbalveld, vogelnestjes ...

Door de integratie van diverse activiteiten en voorzieningen streven we ernaar een plek te creëren waar mensen zich welkom voelen, waar generaties samenkomen en waar het gemeenschapsgevoel bloeit. Dit project zal niet alleen de kwaliteit van leven verbeteren, maar ook een blijvende impact hebben op de gemeenschap van Molenstede.

Binnen welk thema past jouw project?

Samenleven

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.10 MB).

Wat is de totale kostprijs van je project? Hoeveel kosten de grootste onderdelen? (materiaal, werkuren, ... )

42.000 euro - rekening houdend met onvoorziene kosten: 50.000 euro

Wie voert het uit? (de buurtbewoners zelf, een aannemer, ... ?)

  • Verschillende aannemers in de buurt van Molenstede
  • Tuinarchitect

Wat zijn de fases van je project? (geef voor elke fase een indicatieve timing)

Het project wordt binnen het jaar uitgevoerd.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Diest?

Het project zou infrasctructuuraanpassingen betekenen aan de achterkant van de Chiro-domeinen, in de velden achter de school en vooral in het speelbos achter de school van Molenstede. Deze zone ligt vlak bij de speelplaats en sportgelegenheden van de school. Het project vormt dan ook een mooi geheel met sport- en ontspanningsmogelijkheden voor alle leeftijden.

Doelstellingen:

  • Een plek creëren waar jong en oud samenkomen om te genieten van de natuur en gezamenlijke activiteiten
  • Sociale interactie bevorderen en gemeenschapsbanden bouwen
  • Een gezonde en actieve levensstijl stimuleren door buitenactiviteiten aan te bieden voor iedereen
  • Eucatieve mogelijkheden bieden met betrekking tot natuurbehoud, dieren en sport

Het project omvat: twee petanquebanen, drie overdekte buiten-BBQ's met picknicktafels, zitbanken, schapenweide, voetbalveld, vogelnestjes, fruitbomen, duurzame verlichting, opwaarderen van de toegangsweg. Samen met de bestaande infrastructuur zal dit de place to be worden in Molenstede voor jong en oud, dicht tegen de natuur. 

Conclusie: het belevingsbos 'ValleiVreugde' is niet alleen een plek voor recreatie, maar ook een platform voor sociale cohesie, gezondheid en educatie. Door de integratie van diverse activiteiten en voorzieningen streven we ernaar een plek te creëren waar mensen zich welkom voelen, waar generaties samenkomen en waar het gemeenschapsgevoel bloeit. Dit project zal niet alleen de kwaliteit van leven verbeteren, maar ook een blijvende impact hebben op de gemeenschap van Molenstede.