home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Buurtbudget Molenstede

Beachvolleybalveld in Centrum Meulstee

Beschrijf je project

De aanleg van een beachvolleyterrein op een centrale plaats in het dorp, met daarnaast enkele bankjes of picknicktafels. De bedoeling is om een gezellige ontmoetingsplek te creëren voor alle leeftijden, waar sport en plezier hand in hand gaan.

Verschillende mogelijke locaties:

 • achter sporthal Molenstede (naast hondenlosloopweide)
 • achter de school en de Chiro
 • speeltuin Hongarijenstraat
 • jagersveld (middenstuk waar bomen staan)

Mogelijks kan ook een andere locatie overwogen worden in overleg met de stad Diest en de verschillende verenigingen van Molenstede, met volgende criteria:

 • centraal gelegen voor maximaal gebruik
 • gemakkelijk/veilig bereikbaar
 • zo min mogelijk overlast voor de buren
 • ...

Dit project kan eventueel gecombineerd worden met andere projectvoorstellen rond sport, recreatie en ontspanning op dezelfde locatie.

Binnen welk thema past jouw project?

Sport

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.10 MB).

Wat is de totale kostprijs van je project? Hoeveel kosten de grootste onderdelen? (materiaal, werkuren, ... )

 • Kostprijs beachvolleyveld: 33 000 euro
  • Aanleg beachterrein: 15 738 euro (o.b.v. offerte Pagi) inclusief graafwerken, drainage/bezinkput, plaatsing van border, filterdoek en netpalenstysteem, opvulling/nivellering zand
  • Opvulling met specifiek fijn zand: 17 200 euro (indicatieve prijs)
   +/- 215 ton zand x 80 euro/ton

Afhankelijk van de gekozen locatie kunnen er nog extra kosten zijn voor het vrijmaken van het terrein.

 • Kostprijs twee zitbankjes: +/- 800 euro
 • Kostprijs 1 lange picknickbank (3m60) of 2 aparte: +/- 2000 euro (Rockwood)
 • Kostprijs 2 kinderpicknicktafels: +/- 200 euro

TOTALE KOSTPRIJS PROJECT: 36 000 euro

 

Centraal staat de aanleg van het beachterrein, maar we denken graag ook breder naar eventuele uitbreidingsmogelijkheden voor een integratief project waar elke inwoner blij van wordt. Mogelijke aanvullingen: betonnen pingpongtafel (+/- 1600 euro per stuk), petanquebaan (+/- 4000 euro), zandbak met graaftoestel kids (+/- 5000 euro) ...

Wie voert het uit? (de buurtbewoners zelf, een aannemer, ... ?)

Aannemer

Wat zijn de fases van je project? (geef voor elke fase een indicatieve timing)

 • Keuze locatie en vrijmaken terrein
 • Aanleg beachvolleyveld zou op 3 dagen haalbaar moeten zijn
 • Levering zitbanken/picknicktafel(s): max. 14 dagen

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Diest?

Dit initiatief kan een meerwaarde zijn voor alle inwoners, van jong tot oud, en combineert mooi de thema’s Sport, Samenleven en Gezondheid in één project.

In de eerste plaats zal het een ontmoetingsplaats zijn voor de sportende jeugd, die hier energie kwijt zal kunnen. Maar eveneens vormt het een plek waar volwassenen en ouderen elkaar kunnen ontmoeten, brengt het mensen samen van alle leeftijden en moedigt het aan tot beweging, spel en plezier.

Aangezien er enkel een bal nodig is, is beachvolley een heel laagdrempelige en toegankelijke sport. Aangevuld met eventuele start-to-beach-trainingen kan er ook onder professionele begeleiding gesport worden. De volleybalclub kan eveneens van het terrein gebruikmaken om lente/zomer-volleybaltrainingen aan te bieden (wanneer het indoor volleybalseizoen eindigt).

Door te kiezen voor een centrale locatie willen we ervoor zorgen dat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken en de dorpskern versterkt wordt. Niet alleen kunnen bewoners hier op elk gewenst moment sporten, maar ook de school, de Chiro en (sport)verenigingen kunnen gebruikmaken van deze extra buitensportlocatie.

Daarnaast kan het terrein worden gebruikt voor diverse beachsporten en kan het gecombineerd worden met bijvoorbeeld een zandbak voor de kleine kids of andere initiatieven (petanqueveld, pingpongtafel, …)

De aanleg van een permanent beachterrein sluit ook aan bij de levendige traditie van het dorp, dat al 30 jaar lang een recreatief beachtornooi organiseert waar iedereen welkom is en sfeer en gezelligheid centraal staan! Tijdens het beachvolleybalweekend zijn er ongeveer 400 deelnemers, die grotendeels uit Diest en deelgemeenten komen. Beachvolleybal leeft zeker in Molenstede, maar dus ook in groot Diest.