Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Deurne

Street Art Deurne

Beschrijf je project

Graag stel ik, Ben Put mij kandidaat als kunstenaar om een kunstwerk achter te laten op een elektriciteitscabine, garagepoort of glasbakken. Als vergoeding wens ik alleen een vrijwilligersvergoeding per gewerkte dag en de kosten terugbetaald van de gebruikte materialen. Graag laat ik de inwoners van Deurne mee bepalen waar en wat ze het liefst willen. Stel dat dit project het haalt dan organiseer ik via sociale media een poll over de locatie en het onderwerp. Waarom kunst? Wist je dat kunst de sociale cohesie bevordert en sociale ongelijkheid vermindert? Ook zal contact met kunst de kansen op mentale problemen (zoals depressie) beperken. Een kunstwerk stelt zich in staat om allerlei groepen mensen te verenigen: sociale klassen, leeftijden, mentale of mobiele beperkingen enzovoort. Het is tof voor iedere burger en passant om mee te genieten van een leuke sfeer in het straatbeeld. Benieuwd naar enkele werken? www.benput.be Stemmen maar!

Binnen welk thema past jouw project?

Samenleven

Wat is de totale kostprijs van je project? Hoeveel kosten de grootste onderdelen? (materiaal, werkuren, ... )

Afhankelijk van de hoeveelheid werken/grote zal de kostprijs bedragen tussen 2.500 EUR incl. BTW aan materialen en vrijwilligersvergoeding bedragen. Ik mik op een groter project waarbij ik via borstels en penselen te werk ga.

Wie voert het uit? (de buurtbewoners zelf, een aannemer, ... ?)

Ik zal zelf de werken uitvoeren. Helpende handen of sympathisanten zijn altijd welkom om me live te schilderen. Ik zal ook een oproep lanceren wanneer ik aan de slag zou gaan. Hierbij kan je alvast de progressie week op week opvolgen.

Wat zijn de fases van je project? (geef voor elke fase een indicatieve timing)

De beste maanden om te schilderen zijn de herfst of de lente. Binnen deze seizoenen kan ik de werken realiseren.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Diest?

In Deurne vind je nog geen grote kunstwerken terug van een echte lokale kunstenaar. Als kunstenaar, maar ook medebewoner van Deurne ben ik extra gemotiveerd om mijn stempel te drukken en er iets leuk van te maken. Wie weet volgen er hierna nog wel grotere kunstwerken door mezelf of andere kunstenaars en kan je er een echte kunsttour van maken. Kunst stimuleert de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. In het algemeen heeft kunst een positieve invloed op mensen in alle levensfasen. Door middel van kunst kan je ook een positieve boodschap uitdrukken bijvoorbeeld: behoud van natuur en habitat voor dieren, boodschappen tegen pesten en ga zo maar door.. Het kunstwerk ook duurzaam, dit betekent dat het zeker en vast tegen een stootje of storm kan. Het zal dus niet gaan waaien en altijd beschikbaar zijn om naar te kijken. Samen kunnen wij van een lelijke cabine of muur een mooi verhaal maken.